Zondag 1 Juli

12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
MAINSTAGE - POWERED BY GODEVAART
MAINSTAGE - POWERED BY GODEVAART
The Curse Of Millhaven (B)

Deze West-Vlamingen wonnen vorig jaar de publieksprijs op de AMF Contest maar moesten last minute om privéredenen cancellen. Een jaar later palmen ze alsnog hun plekje op Antwerp Metal Fest in.

Fire Force (B)

Belgische ‘combat metal’ die al tien jaar zeer populair is in binnen- en buitenland. Voor de liefhebbers van power metal.

Distillator (NL)

“Opgericht in 2013, maar klinkt als 1986”: zo omschrijft het Nederlandse Distillator zichzelf. Verwacht old school thrash en veel energie.

Malevolence (UK)
17:20 - 18:10

Het Britse Malevolence noemt bands als At The Gates, Hatebreed en Pantera als invloeden. Verwacht fantastische riffs en a whole lotta breakdowns.

I Am Morbid (USA)
19:20 - 20:10

I Am Morbid is de band van David Vincent, zanger en bassist van Morbid Angel tijdens de hoogdagen van die Amerikaanse death metal-band. Zo is hij te horen op het intussen klassieke album ‘Altars Of Madness’ (1989). Samen met dat andere ex-lid van Morbid Angel, drummer Tim Yeung, en twee gitaristen speelt Vincent alle klassieke Morbid Angel-nummers uit de periode 1989-1995 onder de vlag I Am Morbid.

Testament (USA)
21:30 - 22:45

Na Exodus (in 2014) slaagt Antwerp Metal Fest er met Testament opnieuw in om een legendarische thrashpionier naar zijn festivalwei te halen. Opgericht in de Bay Area in 1983 maakte deze Amerikaanse band klassieke albums als ‘The Legacy’ (1987) en ‘The New Order’ (1988). Maar zoals het succes van het recente ‘Brotherhood Of The Snake’ (2016) bewees, is Testament ook na 35 jaar nog steeds een van de beste thrash metal-bands ter wereld.

MARQUEE
MARQUEE
Lost Baron (B)

2018 is een boerenjaar voor Lost Baron. Deze death & roll-band uit Koolskamp haalde de halve finale van Humo’s Rock Rally en won daarnaast de enige wedstrijd die er echt toe doet: de AMF Contest, waar dit viertal de juryprijs en dus een plek op de affiche van AMF 2018 wegkaapte.

Here stands a Hero (B)

Dit gezelschap uit Lier laat zich niet labellen. Verwacht gewoon heavy music. Very heavy.

Cyclus (B)

Fans van mathcore, opgelet: Cyclus is een relatief nieuwe Belgische band met schoon volk aan boord. Dit kwartet bestaat uit (ex-)leden van bands als Bear, .calibre en The Set Up.

Carrion (B)

Antwerp Metal Fest geeft jonge, lokale bands graag een kans, onder meer via de AMF Contest, waarbij groepen een plek op het festival kunnen winnen. De death metal-band Carrion was een van de winnaars van de eerste Contest en mocht de tweede AMF-dag van 2013 openen. Intussen is Carrion tot een gevestigde naam in het Belgische livecircuit uitgegroeid.

Bathsheba (B)

Over deze band schreef gva.be: “Op zijn full album-debuut ‘Servus’ brengt Bathsheba occulte doom met vleugjes black en sludge. De spookachtige zang van Michelle Nocon is daarbij de kers op de taart: indrukwekkend welke registers zij allemaal aankan. Dat Nocon zo kan scoren, heeft ze natuurlijk ook te danken aan de sterke band achter zich, die de hele plaat een stevige muzikale basis neerlegt. Klapper van dit album is het nummer ‘Ain Soph’: een bezwerend nummer waarbij Nocon de luisteraar alle hoeken van de kamer laat zien en uitgeteld achterlaat. Dat Bathsheba al op festivals in de UK en Nederland stond en getekend werd door het Finse kwaliteitslabel Svart is dan ook geen toeval.”

Hard Resistance (B)
20:30 - 21:15

Dé Belgische hardcoretrots is terug van even weggeweest. Zonder Hard Resistance zou de inheemse hardcorescene er heel anders uitgezien hebben. U kent de zanger van ergens? Klopt, Ron zingt ook bij Bark.

Fleddy Melculy (B)
22:45 - 23:30

Het nieuwe album ‘De Kerk Van Melculy’ haalde de top van de verkoopcharts. Het is van Channel Zero geleden dat een Vlaamse metalband zo’n breed publiek aansprak. Het Nieuwsblad: “Fleddy Melculy valt allicht nog het best te omschrijven als een metalversie van Belgian Asociality: korte nummers die de clichés van het genre slim gebruiken, de nodige humor, en de gave om het publiek te bespelen. Waar Fleddy velschijnt, is het feest. Ideaal voor op de zomerfestivals, met een frisse pint in de hand.”