sodom (de)

Na Exodus, Destruction, Death Angel, Sepultura en Testament zal Sodom als headliner de wei van Antwerp Metal Fest 2020 doen daveren.

De legendarische thrashmetalband werd opgericht in ‘81 en bracht in ’84 hun eerste EP ‘In the Sign of Evil’ uit.

bestel nu je tickets
 Hun wereldwijde doorbraak kwam er 5 jaar later met het album ‘Agent Orange’. De band bracht door de jaren zo’n 25 LP’s en EP’s uit. Laatste wapenfeit: EP ‘Out Of The Frontline Trench’ (november 2019) werd opgenomen met gewijzigde line-up: drummer Stefan Hüskens (Asphyx) en gitarist Yorck Segatz. 

Na 35 jaar zijn deze veteranen ver van uitgeblust en live getuigt de strakke thrashmetal nog steeds van Deutsche Gründlichkeit.

crisix (sp)

Crisix uit Barcelona staat op het randje van de internationale doorbraak. Ze brachten zinds 2008 vier langspelers uit en vorige zomer speelde de band tal van mega-metalfestivals, waaronder Graspop. Op Resurrectionfest sloot de band zelfs de mainstage af nà Slipknot.

 

bestel nu je tickets

Crisix speelt agressieve, strakke moderne thrash met invloeden uit de punk, deathmetal en metalcore. Maar de riffs? Die zijn zo old-skool als wat.

Voor fans van : Anthrax, D.R.I., Exodus, S.O.D 

conan (UK)

Zwaar, Zwaarder, Zwaarst,… Het power trio uit de UK heeft de grenzen van de doom verlegd met hun donderende wall of sound. 

 

bestel nu je tickets

Conan staat gelijk aan laaggestemde gitaren en zware distortion en wordt ook wel eens omschreven als ‘caveman battle doom’…

So bring your battle hammer and lay down your souls, because HAIL CONAN !!!

Voor fans van : Electric Wizard, SunnO))), Neurosis

bleeding gods (nl)

Het Nederlandse Bleeding Gods zag het licht in 2012. Na debuut ‘Shepherd Of Souls’ ontpopten ze zich tot een duistere deathmetalband met thrash- en blackmetalinvloeden.

 

bestel nu je tickets

Mét succes. Ze tekenden bij het gigantische Nuclear Blast-label en schonk de onderwereld zo ‘Dodekathlon’, een conceptalbum over de 12 werken van Hercules.  

Het zal wat vroeger donker worden als Bleeding Gods zaterdag het podium betreedt. Vergeet uw zwartste t-shirt niet! 

Voor fans van: Behemoth, Nile, Dimmu Borgir, Septic Flesh 

SKELETHAL (FR)

Net over de Franse grens op een zucht van Roubaix, schuilt er een old skool deathmetalband die het metaal bespeelt vanuit de oneindige diepten van het Dodenrijk…

 

bestel nu je tickets

Alles doen ze zelf: teksten, muziek, opnames, artwork… zonder enige vorm van compromis. Dit hardwerkend gebroed ontstond in 2012 en bracht zo goed als ieder jaar wel een demo, EP of full album uit.

De band heeft een Antwerpse link: drummer Lorenzo Vissol geeft ook van jetje bij Bütcher en Schizophrenia.

Voor fans van: Entombed, Bolt Thrower, Morbid Angel, Deicide, Obituary

FIRE DOWN BELOW (BE)

Fire Down Below is een jonge band uit Gent. In 2016 brachten ze hun debuut (Viper Vixen Goddess Saint) uit en werden instant vergeleken met bands als Kyuss en Red Fang. Ze omschrijven zichzelf als volgt: “We are amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock’n rollers” en dat kunnen we alleen maar beamen.

 

bestel nu je tickets

Ze deden al support voor o.a. Monster Magnet, Fu Manchu en onlangs speelden ze Desertfest in Antwerpen plat. Na het grote woestijnfeest in Trix is het nu tijd voor de groene fortvlakten van Merksem. 

Voor fans van (u raadt het al) Kyuss, Red Fang, Monster Magnet 

stab (BE)

14 Europese tours en zelfs één in de USA, dat resumé kan al tellen voor een Belgische band! Met tal van cd releases op hun palmares staat STAB in 2020 op het AMF podium.

bestel nu je tickets

In 2019 brachten ze hun laatste nieuwe full album Rats//Snakes uit en speelden ze onder andere Groezrock plat.

Ben je into h8000 heavy hardcore, heb je zin in enkele stevige moshpits & sing alongs, dan is deze band een must see!

Voor fans van Lionheart, First blood, Sworn enemy

behind bars (BE)

Behind Bars is een explosieve cocktail van hardcore en thrashmetal. Eind 2015 is deze band begonnen aan hun kruistocht. Die tocht bracht hen o.a. al tot op Wacken Open Air.

 

bestel nu je tickets

Ondertussen is het eerste full-album ‘Free at Last’ ook verschenen en dat bracht hen een support-slot op vóór Pro-Pain. Kortom, een groeiende band op veroveringstocht. Stilstaan is geen optie!!

Voor fans van Hatebreed, Pro-Pain, Throwdown

SPEED QUEEN (BE)

De meeste mensen associëren snelheid en Limburg niet meteen, maar in dit geval is het een match! Speed Queen uit Hamont raast aan hoge vitesse. De band presenteert met veel speelplezier een stevige portie heavy metal op een bedje van speedmetal.

 

bestel nu je tickets

Ze zorgen voor een energieke show en weten het publiek perfect te vermaken. Dames, laat frontman Thomas heel aub, hij moet nog even mee…

Voor fans van WASP, Accept, Anvil, Helloween 

PRIMAL CREATION (BE)

Primal Creation maakte vorig jaar indruk op de AMF-contest maar won net niet. Dat lukte dan weer wel in de Belgische Wacken-battle finale, en terecht! De band brengt pittige hedendaagse thrashmetal met wat streepjes core en death.

 

bestel nu je tickets

De teksten hebben maatschappelijke en politieke inhoud. Zanger Koen spuugt ze over u uit alsof zijn leven ervan af hangt. Kom zeker op tijd, u zal het zich niet beklagen! 

Voor fans van Megadeth, Testament, Exodus