Sepultura

Het Braziliaanse Sepultura is een van de meest legendarische bands uit de metalgeschiedenis, met klassiekers als ‘Refuse/Resist’, ‘Roots Bloody Roots’ en ‘Arise’. Maar ook anno 2017 zijn deze thrashers nog relevant, getuige het succes van hun nieuwe plaat ‘Machine Messiah’, waarover Het Nieuwsblad schreef: “Met dit album sluit Sepultura aan bij zijn legendarische platen uit de jaren negentig.”

Death Angel

Deze Amerikanen zijn een van de pioniers van de Bay Area thrash in de eerste helft van de jaren tachtig en stonden zo samen met bands als Megadeth, Exodus en Metallica aan de wieg van een muziekgenre. De band splitte in de jaren negentig maar is nu al een tijdje terug van weggeweest en speelt wereldwijd voor uitverkochte zalen.

Diablo Blvd

De band rond Alex Agnew werkt volop aan zijn vierde album, maar komt speciaal voor Antwerp Metal Fest uit de studio voor een exclusief feestje.

Destruction

Samen met Kreator, Sodom en Tankard wordt Destruction beschouwd als de ‘Big 4’ van de Duitse thrash metal scene. Ook worden ze vaak geciteerd als een van de grondleggers van de black metal. Deze band heeft wereldwijd jongere groepen beïnvloed en mag met recht en reden legendarisch genoemd worden.

Vader

Het Poolse Vader gaat ondertussen al langer dan dertig jaar mee. Begonnen als heavy metal, ondertussen old school death metal. Hun meest recente album, ‘The Empire’ (2016), kreeg wereldwijd goede kritieken en haalde heel wat eindejaarslijstjes.

Nervosa

Uit het land van Sepultura: Nervosa. Amper twee jaar na zijn oprichting had deze band al een deal met het prestigieuze Napalm Records. Nervosa, een all female thrash band, toert sindsdien met veel succes door de wereld. Girl power!

Evil Invaders

In 2013 bracht Evil Invaders zijn eerste EP uit. Meteen ging het snel voor de heren: ze werden getekend door Napalm Records. In de jaren daarna speelden ze Europese en Japanse tournees en mochten ze op grote festivals staan. Het eerste full length album werd in 2015 uitgebracht en in 2017 mogen we nieuw materiaal verwachten.

King Hiss

King Hiss is een Belgische stonerband die met zijn meest recente plaat, ’Mastosaurus’, scoorde bij pers en publiek.

Toxic Shock

Deze band is geen nieuwkomer op Antwerp Metal Fest. Ze mochten in het verleden al onze tent in vuur en vlam zetten. Recentelijk namen deze Antwerpenaars een nieuw album op in Denemarken bij Flemming Rasmussen, de producer van enkele Metallica-albums. Ergens in 2017 krijgen we het resultaat te horen.

Saille

Saille is een Belgische blackmetalband die ontstond in 2009. Hun vierde album ‘Gnosis’ wordt in maart 2017 verwacht. In 2013 stond Saille op de eerste editie van Antwerp Metal Fest.

Dead End Path

Vorig jaar nog op de AMF Contest, dit jaar op het festival: het jonge, veelbelovende Dead End Path deelde reeds het podium met bands als Aborted, Pro-Pain en Merauder.

Bleeding Gods

Death metal met thrash-invloeden: dat is hoe deze Nederlandse band zichzelf omschrijft. Bleeding Gods ontstond in 2013 en bracht in 2015 het goed onthaalde ‘Shepherd of Souls’ uit. Recentelijk stonden ze nog op de Eindhoven Metal Meeting.

Sisters Of Suffocation

Deze Nederlandse death metal-band bestaat uit vier vrouwen die overal waar ze spelen een grote indruk achterlaten. Hun EP ‘Brutal Queen’ kreeg wereldwijd goede kritieken.

KomaH

Het Waalse KomaH speelt moderne metal die agressief en krachtig is, beïnvloed door bands als Machine Head en Slipknot. Momenteel werken ze aan hun vierde album.

Predatoria

Oerdegelijke death metal uit Limburg.

Fields Of Troy

Het West-Vlaamse Fields Of Troy noemt Alice In Chains, Mastodon en Tremonti als invloeden.

Fractured Insanity

In zijn 13-jarig bestaan bracht Fractured Insanity drie albums uit, waarvan het meest recente in 2016. GvA.be schreef toen: “Old school death die sterk aanleunt bij Poolse bands als Vader en Decapitated, al is het Amerikaanse Nile misschien nog wel de beste referentie. Wie met deze bands iets aankan, moet deze plaat en band zeker eens een kans geven.”

 Interstellar Deathroll

“Downtuned guitars, dirty bass and crushing drumrolls”, is hoe Interstellar Deathroll zichzelf omschrijft. Ontstaan in 2015 brengt dit drietal heavy stoner en doom.

Bütcher

Speed metal, the old school-way. Spikes, bullet belts en denim vests. Deze band weet hoe plezier op een podium over te brengen naar het publiek.

San Diablo

Een mix van stoner en mathrock, en een liveshow om u tegen te zeggen.

Carnation

Death metal uit Heist-op-den-Berg. Volgens ‘De Zwaarste Show’ van Studio Brussel is dit een van de meest veelbelovende metalbands uit België. Wij bij AMF wisten dit al, reden waarom we ze vorig jaar al een kans gaven en nu weer op onze affiche zetten.

Furia

Denk brutale thrash met een korreltje van de death en een vleugje black. Gedreven door oer-ritmes, bedekt met furieuze gitaren en bekleed met een van de meest compromisloze stem die België te bieden heeft! No postures , no bullshit, pure power !!

The Curse Of Millhaven
Rebel’s End

The Curse of Millhaven, een van onze twee AMF Contest-winnaars, moet helaas om privéredenen verstek geven. Ze worden zondag om 13u in de Marquee vervangen door Rebel’s End, de runner-up van de juryprijs van de AMF Contest 2017.

The Scalding

Jurywinnaar AMF Contest 2017!

AMF All Star Band

Speciaal voor dit festival in het leven geroepen, brengt de AMF All Star Band ook dit jaar weer tal van metalklassiekers. De ideale afterpartyband!

GVIDO

Wat begon als een hobbyproject, groeide uit tot zo veel meer. DJ-duo Goe Vur In Den Otto staat op festivals in binnen- en buitenland en heeft een eigen show op Studio Brussel.